16 december 2021

MHC Mobility doet de autotest. Welk elektrisch model wint, de Tesla Model 3, Mustang Mach-E of de Hyundai Ioniq?

14 december 2021

Veilig rijden bij gladheid, 5 tips van MHC Mobility

07 december 2021

MHC Mobility valt in de prijzen bij Verkiezing Beste Leasemaatschappij

05 oktober 2021

MHC Mobility blikt terug op een geslaagd weekend tijdens de EV Experience. Op racecircuit Zandvoort konden zakelijke rijders en consumenten de nieuwste elektrische auto's uitproberen. Bekijk de video voor de hele experience.

30 september 2021

Het is weer herfst. Dat betekent regen en dalende temperaturen, laagstaande zon tijdens de spits en meer in het donker rijden. Dit zorgt natuurlijk voor meer files en ongelukken. Alle reden dus om de auto in optimale conditie te brengen en zelf extra alert te zijn achter het stuur. Met de volgende tips gaat u goed voorbereid op weg.

23 september 2021

Deze week zijn traditiegetrouw de plannen van de overheid uitgesproken in de troonrede. Wat verandert er voor de zakelijke rijder in 2022?

21 september 2021

We zien steeds meer elektrische auto’s in het straatbeeld en de Nederlandse overheid wil vanaf 2030 geen nieuwe brandstofauto’s meer in Nederland toelaten. Overstappen naar elektrisch rijden lijkt dus vooral een kwestie van tijd. Maar hoe kies je het type auto dat bij je past?

02 augustus 2021

Cargoroo en MHC Mobility slaan handen ineen om deelmobiliteit te versnellen. Amsterdam en Utrecht zijn de volgende steden met elektrische deelbakfietsen op straat.

01 juli 2021

Leasemaatschappij Hitachi Capital Mobility Netherlands B.V. heet met ingang van 1 juli 2021 MHC Mobility (Of MHC Mobility Nederland). De rebranding volgt op de fusie van het Japanse moederbedrijf Hitachi Capital Corporation en Mitsubishi UFJ Lease and Finance Company Limited, die heeft geleid tot de vorming van het nieuwe moederbedrijf Mitsubishi HC Capital Inc.

01 juli 2021

MHC MOBILITY: MEDEWERKERS ALS GROOTSTE ACTIVA, DUS VERKEERSVEILIGHEID IS PRIORITEIT

13 april 2021

Hitachi Capital Mobility scoort in het meest recente klanttevredenheidsonderzoek een waardering van 8,3 van klanten.

12 november 2020

Hoe ziet mobiliteit er in 2030 uit? Met dat onderzoek was Gert Veenstra, CEO van leasemaatschappij Hitachi Capital Mobility, in samenwerking met de universiteit van Amsterdam en Delft net begonnen. Dat was begin 2017. Maar anno 2020 lijken de toekomstplannen voor 2030 al ingehaald door de praktijk. De leasemaatschappij wil nadrukkelijk de regisseursrol van mobiliteit in de volle breedte vervullen. Zowel b2b als b2c.

28 september 2020

Het moederbedrijf van Hitachi Capital Mobility Netherlands B.V. fuseert met ingang van 1 april 2021 met Mitsubishi UFJ Lease. Sinds 2016 werken beide bedrijven samen en waren al samen aandeelhouders in Hitachi Capital Mobility Netherlands B.V.

17 september 2020

Hitachi Capital Mobility blijft verbonden als hoofdsponsor aan FC Emmen. Echter heeft het nieuwe hoofdsponsorschap een maatschappelijke tint. Hitachi Capital Mobility blijft namelijk aan als hoofdsponsor van het FC Emmen G-voetbal.

16 september 2020

Gisteren was het Prinsjesdag! Een Prinsjesdag als geen ander, maar mobiliteitsnieuws is er altijd. Wij zetten voor u de belangrijkste veranderingen voor de zakelijke rijder op een rij: wat verandert er in 2021?

17 augustus 2020

Op vakantie gaan, het gaat dit jaar allemaal even anders. Eerst leek het erop dat een vakantie naar het buitenland er echt niet in zat, inmiddels kan er al veel meer. Waar kunt u naartoe op vakantie en wat zijn dan de regels? En wat nu als uw reis helemaal niet door kan gaan? Wij verzamelden een aantal handige websites waar u up-to-date informatie kunt vinden.

30 juni 2020

Veel Nederlanders kiezen deze zomer voor een vakantie dicht bij huis. Gaat u met de leaseauto op vakantie? Ga dan goed voorbereid op weg en voorkom onwelkome verrassingen onderweg. Welke items zijn handig om – juist nu – mee te nemen en is een elektrische auto geschikt om mee op vakantie te gaan?

23 juni 2020

Gaat u een nieuwe leaseauto bestellen of heeft u er al een besteld die na 1 juli wordt geleverd? Dan merkt u mogelijk de effecten van de invoering van de WLTP-methode op uw BPM-tarief. Met ingang van 1 juli wordt de NEDC-meetmethode namelijk definitief vervangen door de WLTP-methode. Hoe veranderen de kosten van de BPM, de autoprijzen en de bijtelling door WLTP?

05 juni 2020

Zonnehuisgroep Noord kwam dinsdag 2 juni maar liefst zeventien nieuwe auto's ophalen bij Hitachi Capital Mobility.

30 april 2020

Er rijden inmiddels ruim 100.000 volledig elektrische auto’s rond in Nederland. Dit is bijna een verdubbeling vergeleken met het jaar daarvoor: toen telde Nederland ruim 50.000 elektrische auto’s. Een snelle stijging, vooral onder zakelijke rijders.

30 april 2020

Een nieuw onderzoek wijst uit dat nieuwe elektrische auto’s gemiddeld drie keer minder CO2 uitstoten dan nieuwe benzine- en dieselauto’s. Er zijn verschillende aspecten meegenomen in het onderzoek van Transport & Environment: onder andere de energie die de auto gebruikt, de accu, het laadsysteem en het transport van elektriciteit van de elektriciteitscentrale naar het laadpunt.

06 april 2020

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor medewerkers die samen reizen, bijvoorbeeld in de bouw. In de bedrijfswagen is het lastig, zo niet onmogelijk om te voldoen aan de maatregelen van het RIVM. Medewerkers die samen reizen lopen dus meer risico op besmetting.

31 maart 2020

Hitachi Capital Mobility neemt deel aan #zorgheldenauto actie.

12 maart 2020

Het coronavirus verspreidt zich in Nederland. Omdat het welzijn van u en onze medewerkers voorop staat, hebben wij een aantal maatregelen getroffen om eventuele besmetting met het COVID-19 virus zoveel mogelijk te voorkomen.

12 maart 2020

De verlaagde maximumsnelheid van 100 kilometer per uur is op sommige Nederlandse snelwegen al vanaf vrijdagochtend 13 maart van kracht. Wanneer de nieuwe borden zichtbaar zijn, geldt de nieuwe snelheidslimiet. Een aantal van deze nieuwe borden wordt al in de nacht van 12 op 13 maart onthuld.

28 januari 2020

Op dit moment is de elektrische auto enorm geliefd onder zakelijke rijders. Dat is natuurlijk niet gek, want wie wil nou niet in een fluitsterstille auto rijden, die ook nog eens goed voor het milieu is? Terwijl het overgrote deel van Nederland in een auto met accu rijdt, is er ondertussen nog een andere schone techniek die steeds meer terrein wint: waterstof.

20 januari 2020

Deze nieuwe modellen worden in 2020 gelanceerd.

10 januari 2020

​Hitachi Capital Mobility heeft mobiliteit ter beschikking gesteld aan de deelnemers van team Forehand.