Richtlijnen voor de inname van je private leaseauto

Inleveren leaseauto

Je laat je huidige private leaseauto achter en gaat naar huis met een nieuwe private leaseauto uit ons aanbod. Of lever je deze in en ga je zonder nieuwe auto weer naar huis? Er zijn een paar aandachtspunten om rekening mee te houden. Hieronder vind je informatie over hoe de afhandeling zal verlopen.

Inname leaseauto

Wanneer je jouw leaseauto inlevert hebben we onderstaande documenten van je nodig. Op deze manier kunnen we ter plekke alles met je regelen.

  • Kentekenbewijs deel I en II (1a en 1b) of kentekencard;
  • De groene kaart en het onderhoudsboekje van de leaseauto.

Ook nemen we de volgende zaken, horende bij de auto zelf, ook weer in ontvangst:

  • Alle sleutels (dus inclusief de reservesleutels);
  • Alle meegeleaste accessoires;
  • Radioaccessoires, bijvoorbeeld de codekaart (indien van toepassing);
  • Software/dvd’s voor het navigatiesysteem (indien van toepassing).

Schades

Wanneer je je leaseauto inlevert, heeft deze in een paar jaar natuurlijk de nodige kilometers gemaakt. In deze periode is het waarschijnlijk dat er hier en daar 'gebruiksschade' is ontstaan. Bij MHC Mobility maken we onderscheid tussen acceptabele schades en niet-acceptabele schades. Voor acceptabele schades worden er geen kosten aan je doorberekend. 

Maar er zijn ook schades die een grote invloed hebben op de waarde van de auto, bijvoorbeeld krassen en deuken ontstaan door een aanrijding. Voor deze schades kun je jouw verzekering aanspreken. Je kunt er ook voor kiezen om het bedrag zelf te betalen. Ons team staat klaar om je te adviseren.

In onze algemene voorwaarden vind je ons innameprotocol. Hierin staat het verschil tussen acceptabele en niet-acceptabele schade. De auto wordt ter plekke bij ons bekeken door een onafhankelijke expert die dit innameprotocol hanteert.