Auto kopen of leasen?

Of toch iets anders?

Door de bomen het bos niet meer zien

Kent je dat gevoel? Door de vele opties is een passende oplossing soms ver te zoeken. MHC Mobility geeft je hier meer duidelijkheid in het keuzeproces. 

Of je nu voor het eerst een auto koopt of je huidige auto wilt vervangen, op een gegeven moment kom je op het punt dat je een nieuwe auto wil. Tegenwoordig zijn er allerlei manieren om dat te regelen, zoals het leasen van een auto,

(in vele varianten), je kunt een nieuwe auto kopen (al dan niet op afbetaling), of je koopt een occasion. We nemen graag de bekendste en voordeligste opties met je door zodat jij goed geïnformeerd een betrouwbare keuze kunt maken.

Nieuwe auto leasen

Een van de bekendste alternatieven is het leasen van een nieuwe auto. Hierbij betaal je maandelijks een vast bedrag waarin het gebruik van de auto, de verzekering, wegenbelasting en onderhoud allemaal zijn inbegrepen. Over het algemeen hebben leasecontracten een looptijd van 36, 48 of 60 maanden. Soms is het na de looptijd van het leasecontract mogelijk om de auto over te nemen tegen een restwaardebedrag. Een van de grootste voordelen van leasen is dat je kunt genieten van een nieuwe en volledig uitgeruste auto en vooraf precies weet wat de maandelijkse kosten zullen zijn. Je wordt dus volledig ontzorgd en komt niet voor verrassingen te staan.

Een extra voordeel van private lease via MHC Mobility is dat je jouw schadevrije jaren behoudt. Al met al rijd je met private lease dus elke 3 tot 5 jaar in een gloednieuwe auto zonder dure verrassingen. Een nadeel aan private lease is dat een leasecontract invloed kan hebben op een eventuele hypotheek. Daarnaast kan het soms duur zijn om een contract vroegtijdig te beëindigen. Bij MHC Mobility houden we natuurlijk wel rekening met onvoorziene omstandigheden zoals ontslag of echtscheiding, waarbij het mogelijk is om kosteloos van het contract te ontbinden.

Overige opties

Naast de bovenstaande opties zijn er nog verschillende andere mogelijkheden voor het aanschaffen van een auto. Hierdoor is er eigenlijk voor iedereen altijd een passende optie te vinden. Onderstaand vind je nog een aantal alternatieven voor het kopen met eigen geld of private leasen.

Kopen met lening

Een veelgekozen optie is het kopen van een nieuwe auto met een (gedeeltelijke) lening. Hoewel het een variant is die het voor veel mensen mogelijk maakt om zonder eigen geld een nieuwe auto te rijden is het wel een variant die uiteindelijk maandelijks vaak duurder uitvalt dan private lease. Het voordeel voor de consument is wel dat de auto uiteindelijk volledig eigendom wordt.

Occasion kopen

Een andere veelgekozen optie is het aanschaffen van een occasion. Voor de mensen die niet per definitie het nieuwste model willen rijden en wel een redelijk bedrag beschikbaar hebben, is dit een zeer aantrekkelijke optie. Een voordeel hiervan is dat de auto jouw eigendom is. Daarnaast is de afschrijving over het algemeen een stuk lager dan bij een nieuwe auto. Wel is het soms lastig om te achterhalen wat het aantal eerdere eigenaren is geweest en hoe deze met de auto omgegaan zijn.

Occasion lease

Tegenwoordig is het ook mogelijk om een occasion te leasen. Hierbij gaat het in het algemeen om auto’s die korter dan 3 jaar (zakelijk) geleaset zijn, en dus nog prima 3 jaar via private lease kunnen worden gereden. Hierbij is er over het algemeen maar één eigenaar geweest, en aangezien de zakelijke leaseauto’s vaak wat luxere uitvoeringen zijn wordt er over het algemeen ook wat voorzichtiger mee omgegaan door de berijders. Is het voor jou niet belangrijk om de allernieuwste modellen te rijden, maar wil je wel de zekerheden van een leasecontract? Dan is dit een goede keuze.

Ex-leaseauto kopen

Als laatste is er nog de optie om een ex-leaseauto aan te schaffen. Ook hierbij geldt dat in de meeste gevallen de auto slechts één eigenaar heeft gehad, en hebben de auto’s alle reguliere onderhoudsbeurten trouw gehad. Daarnaast worden de aangeboden auto’s na inname uit de lease volledig nagekeken. Doordat de auto’s uit de (meestal zakelijke) lease komen, zijn dit vaak de business uitvoeringen die vaak voorzien zijn van wat meer opties. Hierdoor weet je dat je een relatief jonge en compleet uitgeruste auto krijgt tegen een scherpe prijs.

Hoe koop jij je volgende auto?

Welke optie het beste is voor jou is volledig afhankelijk van jouw wensen en (financiële) situatie. Gelukkig is er met de verschillende hierboven besproken opties altijd een financieringsvorm die in jouw behoefte voorziet. Dankzij het grote aanbod aan verschillende auto’s in zowel de lease als occasion markt helpen we je dan ook graag aan jouw nieuwe (of tweedehandse) droomauto. Wil je meer weten over de mogelijkheden of advies over de beste mobiliteitsoplossing in jouw situatie? Neem contact op of kom langs in onze showroom.