Auto kopen of leasen?

Of toch iets anders?

Door de bomen het bos niet meer zien

Kent u dat gevoel? Door de vele opties is een passende oplossing soms ver te zoeken. MHC Mobility probeert u op deze pagina meer duidelijkheid te bieden in het keuzeproces.

Of het nu gaat om uw eerste auto, of dat uw huidige auto aan vervanging toe is, eens komt u op het punt om een (nieuwe) auto aan te schaffen. Tegenwoordig zijn er een groot aantal verschillende mogelijkheden om dit te doen. U kunt een auto leasen

(in vele varianten), u kunt een nieuwe auto kopen (al dan niet op afbetaling), of u koopt een tweedehandsauto. We nemen graag de bekendste en voordeligste opties met u door zodat u goed geïnformeerd en zelfverzekerd een betrouwbare keuze kunt maken.

Nieuwe auto kopen

Niets is fijner dan rijden in een nieuwe auto die voorzien is van de modernste snufjes. Helemaal wanneer deze auto van uzelf is. U kunt de auto volledig naar wens samenstellen en uitrusten met opties die voor u belangrijk zijn. Voor veel mensen is het echter niet haalbaar om een nieuwe auto aan te schaffen met eigen geld. Voor veel mensen is het dan ook interessant of zelfs noodzakelijk om te kijken naar voordeligere alternatieven bij het aanschaffen van een auto. En zelfs wanneer het wel mogelijk is om direct een auto met eigen geld aan te schaffen kan het soms verstandiger zijn om voor een alternatieve optie te kiezen.

Nickgjaltpl MHC2

Nieuwe auto leasen

Een van de bekendste alternatieven is het leasen van een nieuwe auto. Hierbij betaalt u maandelijks een vast bedrag waarin het gebruik van de auto, de verzekering, wegenbelasting en onderhoud allemaal inbegrepen zijn. Over het algemeen hebben leasecontracten een looptijd van 36, 48 of 60 maanden. In sommige gevallen is het na de looptijd van het leasecontract vervolgens mogelijk om de auto over te nemen tegen een restwaardebedrag. Een van de grootste voordelen van leasen is dat u kunt genieten van een nieuwe en volledig uitgeruste auto en vooraf precies weet wat de maandelijkse kosten zullen zijn. U wordt dus volledig ontzorgd en zult nooit voor verrassingen komen te staan. Een extra voordeel van private lease via MHC Mobility is dat u uw reeds opgebouwde schadevrije jaren behoudt. Al met al rijdt u met private lease dus elke 3 tot 5 jaar in een gloednieuwe auto zonder dure verrassingen. Een nadeel aan private lease is dat een leasecontract invloed kan hebben op een eventuele hypotheek. Daarnaast kan het soms duur zijn om een contract vroegtijdig te beëindigen.. Bij MHC Mobility houden we echter wel rekening met onvoorziene omstandigheden zoals ontslag of echtscheiding, waarbij het mogelijk is om kosteloos van het contract af te kunnen.

Overige opties

Naast de bovenstaande opties zijn er nog verschillende andere opties voor het aanschaffen van een auto. Hierdoor is er eigenlijk voor iedereen altijd een precies passende optie te vinden. Onderstaand vindt u nog een aantal alternatieven voor het kopen met eigen geld of private leasen.

Kopen met lening

Een veelgekozen optie is het aanschaffen van een nieuwe auto door middel van een (gedeeltelijke) lening. Hoewel het een variant is die het voor veel mensen mogelijk maakt om zonder eigen geld een nieuwe auto te rijden is het wel een variant die uiteindelijk maandelijks vaak duurder uitvalt dan private lease. Het voordeel voor de consument is wel dat de auto uiteindelijk volledig eigendom wordt.

Occasion kopen

Een andere veelgekozen optie is het aanschaffen van een occasion. Voor de mensen die niet per definitie het nieuwste model willen rijden en wel een redelijk bedrag beschikbaar hebben, is dit een zeer aantrekkelijke optie. Een voordeel hiervan is dat de auto uw eigendom is. Daarnaast is de afschrijving over het algemeen een stuk lager dan bij een nieuwe auto. Wel is het soms lastig om te achterhalen wat het aantal eerdere eigenaren is geweest en hoe deze met de auto omgegaan zijn.

Occasion lease

Daar komt ook meteen een volgend alternatief om de hoek kijken. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een occasion te leasen. Hierbij gaat het in het algemeen om auto’s die korter dan 3 jaar (zakelijk) geleaset zijn, en dus nog prima 3 jaar via private lease  kunnen worden gereden. Hierbij is er over het algemeen maar 1 eigenaar geweest, en aangezien de zakelijke leaseauto’s vaak wat luxere uitvoeringen zijn wordt er over het algemeen ook wat voorzichtiger mee omgegaan door de berijders. Is het voor u niet belangrijk om de allernieuwste modellen te rijden, maar wilt u wel volledig ontzorgd worden? Dan is dit vaak een zeer goede mogelijkheid.

Ex-leaseauto kopen

Als laatste is er nog de optie om een ex-leaseauto aan te schaffen. Ook hierbij geldt dat in de meeste gevallen de auto slechts 1 eigenaar heeft gehad, en hebben de auto’s alle reguliere onderhoudsbeurten trouw gehad. Daarnaast worden de aangeboden auto’s na inname uit de lease volledig nagekeken en worden waar nodig onderhoud en reparaties uitgevoerd. Doordat de auto’s uit de (meestal zakelijke) lease komen zult u zien dat dit vaak de business uitvoeringen betreft die over het algemeen voorzien zijn van wat meer opties. Hierdoor weet u dat u een relatief jonge en compleet uitgeruste auto krijgt tegen een scherpe prijs.

Hoe schaft u uw volgende auto aan?

Welke optie het beste is voor u is volledig afhankelijk van uw wensen en (financiële) situatie. Gelukkig is er met de verschillende hierboven besproken opties altijd een financieringsvorm die in uw behoefte voorziet. Dankzij het grote aanbod aan verschillende auto’s in zowel de lease als occasion markt helpen we u dan ook graag aan uw nieuwe (of tweedehandse) droomauto. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of advies over de beste mobiliteitsoplossing in uw situatie? Neem contact op of kom langs in ons occasion center.