Mobility as a Service

Altijd een geschikte vervoersoplossing bij de hand

Duurzaam onderweg met Mobility as a Service

Dagelijks blijven organisaties zich ontwikkelen, flexibiliteit en duurzaamheid krijgen hierbij een steeds belangrijkere rol. MHC Mobility denkt graag met je mee over een mobiliteitsoplossing die jouw organisatie verder brengt. 

Met de MHC Mobility Card profiteer je van een handzame mobiliteitsoplossing: alle reisproducten op één kaart met één factuur. Wij zorgen voor een doordacht mobiliteitsplan dat aansluit bij jouw organisatie en specifieke wensen. 

MAAS MHC1

Waarom de MHC Mobility Card?

 • Kostenbesparing: jouw medewerkers gaan bewuster reizen;
 • Optimale controle: je kunt per medewerker instellen welke reisopties je beschikbaar wil stellen;
 • Duurzaam ondernemen: je stimuleert medewerkers om de meest duurzame reisopties te kiezen.

Hoe werkt het?

Met de mobiliteitskaart stel je een mobiliteitspakket samen waarmee je medewerker per reis het optimale vervoersmiddel kan kiezen. Alle reizen worden verzameld op één factuur, geen losse facturen of declaraties. Je betaalt achteraf en nooit meer dan bij de vervoerder zelf. De MHC Mobility Card is ook uitstekend te combineren met een mobiliteitsbudget. Alle functies van de OV-chipkaart zijn ook beschikbaar: zo kan de kaart worden gebruikt om foutief uitchecken te corrigeren of om vertraging te melden bij de vervoerder. De kaart is beveiligd tegen misbruik en verlies. 

 MAAS MHC12

Altijd passend vervoer

OV

Shutterstock 1505064833

Taxi

Shutterstock 1680467236

Deelmobiliteit

Hitachi 00942

Tanken en laden

Tanken Web

Beschikbare opties

 • Openbaar vervoer
 • Deelvervoer
 • Huren en leasen
 • Taxi
 • Parkeren en P+R

Je krijgt van ons

 • Doordacht persoonlijk advies
 • Overzichtelijk webportaal voor werkgever en werknemer
 • 24/7 klantenservice
 • Mobiele app met multimodale reisplanner
 • Complete administratieve ondersteuning
App

Eenvoudig

De MHC Mobility Card is een slimme en persoonlijke oplossing voor de mobiliteitsbehoeften van jouw medewerkers. En dat allemaal in één intuïtieve app, dus geen gedoe met declaraties. Daarnaast heb je eenvoudig een helder overzicht via online rapportages. Dat maakt het voor iedereen gemakkelijker.

Mobiliteitsoptie

Passende mobiliteit

Kies op elk moment het vervoermiddel dat aansluit bij wat je nodig hebt. Met de MHC Mobility Card kunnen werkgevers en werknemers verschillende mobiliteitsvormen gebruiken, passend bij hun persoonlijke situatie.

Kaart

Modulaire kaart

Stel per medewerker in welke vervoermiddelen ze tot hun beschikking hebben. Wil je wel het openbaar vervoer beschikbaar stellen, maar geen taxi’s? Geen probleem! Zo kan elke medewerker op weg.

Hoe werkt een mobiliteitsbudget?

Een persoonlijk mobiliteitsbudget geeft medewerkers de vrijheid om te reizen voor hun werk zoals zij dat willen. Dat kan met de fiets, het OV, een (lease)auto, deelvervoer of een mix hiervan. De medewerkers hebben vrije keuze welk vervoersmiddel zij willen gebruiken en betalen dit uit hun mobiliteitsbudget. De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van het gekozen vervoersmiddel en hoe ver zij moeten reizen. Als werkgever kun je de hoogte van het mobiliteitsbudget koppelen aan het type functie van de medewerker.

Mobiliteitsbudget stimuleert duurzame keuzes

Een mobiliteitsbudget stimuleert medewerkers om duurzame keuzes te maken. Kiezen zij ervoor drie dagen in de week op de fiets naar het werk te gaan? Dan besparen zij geld uit hun mobiliteitsbudget, en dat wordt uitgekeerd als brutoloon. Zo wordt het voor medewerkers aantrekkelijker om bewuste keuzes te maken en niet automatisch de auto te pakken voor elke rit.

MAAS MHC7

De voordelen voor medewerkers

Flexibiliteit
Voor elke reis een passend vervoersmiddel. Medewerkers kunnen per reis kiezen welk vervoersmiddel het beste past. In plaats van in de file nog even dat rapport afschrijven in de trein? Geen probleem!

Brutoloon
Maakt de medewerker bewuste keuzes? Dan ontvangen zij het bedrag wat ze overhouden bij hun brutoloon. Een win-winsituatie dus.

Werken waar je wil
Medewerkers werken steeds vaker deels vanuit huis of andere locaties. Een mobiliteitsbudget biedt vrijheid om te reizen naar de werkplek zonder dat de medewerker vastzit aan één vervoersmiddel. 

Voordelen voor de werkgever

Aantrekkelijk voor nieuwe medewerkers 
Milennials en Gen X worden een steeds groter onderdeel van de arbeidsmarkt. Zij hechten vaker meer waarde aan gebruik dan bezit. Een leaseauto is voor hen niet altijd aantrekkelijk, maar vrijheid om te reizen zoals zij dat willen wél. 

Lagere CO2-uitstoot 
Een mobiliteitsbudget stimuleert medewerkers om bewuste keuzes te maken als het om hun vervoer gaat. Zo reduceert u de CO2-uitstoot. Daarom past een mobiliteitsbudget ook uitstekend in het MVO-beleid. 

Alles eenvoudig geregeld
Samen met onze partner zorgen we ervoor dat de administratieve last voor jou minimaal is. Je medewerkers ontvangen één pas voor al hun mobiliteitsbewegingen, en jij ontvangt één verzamelfactuur. Wel zo prettig geregeld. 

MAAS MHC11

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op! Bel direct en vrijblijvend 088 - 28 28 400

Of stel je vraag direct aan één van onze Mobility advisors