Waar kan ik mijn groene kaart downloaden?

De landen waar de groene kaart niet verplicht is

Wist je dat de groene kaart niet verplicht is in de EU-landen, Zwitserland, Liechtenstein, Noorwegen, Kroatië, Andorra en IJsland. In deze landen kan de politie via een centraal register nagaan of een voertuig verzekerd is. Alleen voor niet-gekentekende voertuigen, zoals een tractor, is de groene kaart nog verplicht. Toch adviseren wij je de groene kaart (al dan niet digitaal) mee te nemen in de auto. In geval van nood heb je dan altijd de juiste gegevens en telefoonnummers bij de hand.

De landen waar de groene kaart verplicht is

Dit zijn de landen waar de groene kaart verplicht is: Tunesië, Turkije, Marokko, Moldavië, Rusland, Servië, Iran, Albanië, Bosnië en Herzegovina, de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië, Israël, Oekraïne, Montenegro en Wit-Rusland. Je hebt in deze landen de originele groene kaart nodig (en dus niet de digitale variant).

Groene kaart voor de caravan

In de landen die op de groene kaart staan, zijn caravans, vouwwagens en aanhangers lichter dan 750 kg meeverzekerd op de WA autoverzekering (op de groene kaart staat de code AF). Hiervoor is een aparte groene kaart dus niet verplicht. Is je caravan, vouwwagen of aanhanger zwaarder dan 750 kg? Dan heb je in Spanje, Polen en Duitsland een aparte groene kaart nodig (hierop staat de code F). Dit geldt ook wanneer je op weg bent naar een andere bestemming, maar wel door (een van) deze landen rijdt.

Groene kaart downloaden? 

Je kunt als wagenparkbeheerder de groene kaart downloaden via My Fleet Manager. Klik hier om naar My Fleet Manager te gaan. 

Je kunt de groene kaart ook aanvragen via info@mhcmobility.nl of telefonisch via 088-2828400.