Prinsjesdag 2021

Geplaatst op 23 september 2021

Deze week zijn traditiegetrouw de plannen van de overheid uitgesproken in de troonrede. Wat verandert er voor de zakelijke rijder in 2022?

 

Bijtelling elektrische auto’s naar 16%

Zoals eerder al werd aangekondigd gaat de bijtelling van elektrische auto’s naar 16% in 2022, waar deze dit jaar nog 12% is. Daarbij wordt ook het plafond verlaagd, van 40.000 euro naar 35.000 euro. Over het bedrag boven het plafond moet 22% bijtelling worden betaald.

 

Verdere subsidie elektrische bedrijfswagens

De subsidieregelingen voor de aanschaf van elektrische bedrijfswagens (SEBA) wordt uitgebreid. Er wordt 28 miljoen euro extra voor uitgetrokken. Ook particulieren worden gestimuleerd om een elektrische personenauto aan te schaffen. De subsidieregeling SEPP wordt met 60 miljoen euro uitgebreid, maar het subsidiebedrag per auto wordt wel verlaagd. Dit gaat van €4.000 naar €3.350.

 

Hybride werken in 2022

Naast de onbelaste reiskostenvergoeding voor woon- werkverkeer, introduceert de overheid een onbelaste thuiswerkkostenvergoeding. De thuiswerkkostenvergoeding mag maximaal €2,- per dag bedragen. Hiermee wordt de trend naar hybride werken, verder gegroeid door de coronacrisis, ook vastgelegd in de wet.

 

Benieuwd wat er voor u verandert?

Wilt u weten wat er komend jaar voor u verandert? Of wilt u nog dit jaar een elektrische auto gaan rijden onder gunstigere bijtelling? Onze gespecialiseerde Mobility Advisors bespreken graag alle mogelijkheden met u.     

 

Advies zonder verkooppraatjes, ons team staat voor u klaar.

Bel direct en vrijblijvend 088 - 28 28 400