Paul van der Meulen nieuwe CEO MHC Mobility

Geplaatst op 03 oktober 2023

Nadat in augustus bekend is geworden dat Gert Veenstra per 31 december 2023 terugtreedt als CEO van MHC Mobility Nederland, kondigt Mitsubishi HC Capital UK Plc nu zijn opvolging aan.

Gert zijn carrière in de automotive  beslaat meer dan dertig jaar. Als mede-eigenaar bouwde hij leasemaatschappij Noordlease op, voordat die in 2017 werd verkocht aan Hitachi Capital. Gert vervulde vervolgens de rol van CEO voor Nederland en de rest van de Benelux. Tot 30 april 2024 blijft Gert de organisatie ondersteunen als adviseur van de Raad van Bestuur.

Gert wordt opgevolgd door Paul van der Meulen, die momenteel de functie van financieel directeur (CFO) bekleedt. Paul zal met ingang van 2 oktober 2023 ook toetreden tot de Raad van Bestuur van MHC Mobility Holding Netherlands B.V. Paul heeft een achtergrond als registeraccountant en is sinds 2019 in dienst bij MHC Mobility. Hij heeft een uitgebreide achtergrond in finance, waaronder leidinggevende functies bij multinationals zoals Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe B.V.

In aanvulling op de nieuwe rol van Paul, zal Mark Feddes de rol van operationeel directeur (COO) op zich nemen en samen met Paul toetreden tot de raad van Bestuur van de holding company. Mark heeft meer dan 21 jaar ervaring bij de Nederlandse tak van MHC Mobility.

Naast de benoemingen van Paul en Mark bestaat het directieteam uit Thijs Frederiks als commercieel directeur (CCO) en Kristof de Backer als managing director in België.

Jon Lawes, Managing Director van MHC Mobility Europe zegt: ‘Ik heb de bijdrage die Gert aan onze organisatie heeft geleverd zeer op prijs gesteld. Zijn jarenlange ervaring heeft onze groep, MHC Mobility Europe, veel gebracht. Ik wens hem het allerbeste met zijn toekomstplannen. Daarnaast verwelkom ik Paul en Mark van harte in de Raad van Bestuur. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij, samen met het sterke management en team, het bedrijf naar het volgende niveau gaan brengen.’