MHC Mobility en Cargoroo slaan handen ineen om deelmobiliteit te versnellen.

Geplaatst op 02 augustus 2021

MHC Mobility en Cargoroo slaan handen ineen

Amsterdam en Utrecht zijn de volgende steden met elektrische deelbakfietsen op straat. 

De roep om steden te verduurzamen en leefbaarder te maken wordt steeds sterker. Hierdoor wordt deelmobiliteit een serieus alternatief voor het dagelijks vervoer in de stad en biedt het steeds meer mogelijkheden en diversiteit door het groeiend aantal aanbieders. Wat wel vaak nog ontbreekt is een volwaardig alternatief voor de auto. Met de opmars van de elektrische deelbakfiets is dit verleden tijd en ontstaat er een nieuw aanbod in dit segment voor het brengen en halen van je kinderen naar de sportclub, de boodschappen doen of een uitje met het gezin naar het park.

De ondernemers achter Cargoroo ervaarden zelf al eerder deze behoefte, waarmee de basis werd gelegd om een platform met elektrische deelbakfietsen te ontwikkelen. Na een pilot in Haarlem in 2019 is Cargoroo ondertussen ook gestart in Den Haag en in een klein aantal andere steden. MHC Mobility verzorgt de financiering van deze duurzame bakfietsen.

CEO van MHC Mobility, Gert Veenstra, zegt: ‘Duurzaam, leefbaar, maatschappelijk verantwoord en sociale ontwikkeling zijn zonder daadwerkelijke actie lege begrippen. Wij willen hier wél inhoud aangeven en zien onze samenwerking als MHC Mobility met Cargoroo als onderdeel daarvan. Wij bieden meerdere zogeheten “last mile” oplossingen aan maar de Cargoroo bakfiets is een heel bijzonder product voor ons waar wij veel verwachtingen van hebben. Een volgende stap naar de groene binnenstad!’

Cargoroo is niet alleen in Nederland actief, maar ook al gestart in onder andere België als onderdeel van Europese mobiliteitsprogramma’s. De missie van Cargoroo is dan ook om autogebruik in steden tegen te gaan. Jelle Maijer van Cargoroo legt uit: ‘Ons concept is gericht op gezinnen en ondernemers die geen bakfiets willen of kunnen aanschaffen. Een elektrische bakfiets die je in jouw buurt huurt als alternatief voor “huis- tuin en keuken ritjes die je normaliter met de auto doet.’

Beide partijen zijn verheugd met de samenwerking en kijken ernaar uit de verdere verduurzaming van steden mogelijk te maken en deelmobiliteit van elektrische bakfietsen op de kaart te zetten.