Maak de overstap naar (deels) elektrisch rijden

Geplaatst op 21 september 2021

It’s Electrifying!

We zien steeds meer elektrische auto’s in het straatbeeld en de Nederlandse overheid wil vanaf 2030 geen nieuwe brandstofauto’s meer in Nederland toelaten. Overstappen naar elektrisch rijden lijkt dus vooral een kwestie van tijd. Maar hoe kies je het type auto dat bij je past? 

 

Welk motortype? 

Helemaal elektrisch rijden of hybride? En wat zijn eigenlijk de verschillen? Elektrisch rijden begint bij het motortype: elektrisch, hybride of plug-in hybride. 

Een volledig elektrische auto produceert tijdens zijn gehele levensduur gemiddeld 40% minder CO2 dan een normale brandstofauto (cijfers van Milieu Centraal). Dat maakt elektrisch rijden veruit de ‘schoonste’ optie. Hierbij wordt uitgegaan van de productie en 220.00 gelopen kilometers.  

Niet alle elektrische modellen hebben een even groot rijbereik. Om het rijbereik te vergroten combineert een hybride auto een reguliere benzinemotor met een of twee elektrische motoren. Daarmee kunnen de meeste dagelijkse ritten volledig elektrisch worden afgelegd, maar ben je als bestuurder niet afhankelijk van laden om langere afstanden te rijden. Daarnaast hoeft een hybride elektromotor niet opgeladen te worden: de motor ‘bewaart’ de energie die vrijkomt bij afremmen en vertragen in de batterij.  

Een derde optie is de plug-in hybride: dit type auto werkt op dezelfde manier als een gewone hybride auto maar heeft een grotere batterij. De plug-in hybride kan zoals de naam al suggereert wel worden opgeladen met een stekker. Hiermee heeft de plug-in hybride een groter elektrisch rijbereik dan een model zonder stekker.     

 

Kopen of leasen? 

Het voordeel van een (elektrische) auto leasen is dat er geen grote investering voor benodigd is. Kosten zoals onderhoud, allriskverzekering, reparaties en banden zitten allemaal in de vaste maandprijs, wel zo prettig geregeld. Bij MHC Mobility betaal je bovendien slechts €150,- eigen risico bij niet verhaalbare schade. Zo heb je als bestuurder nergens meer omkijken naar.   

 

Hoeveel ga je besparen? 

Welk type motor je ook kiest, een (hybride) elektrische auto is voordeliger dan een brandstofauto. Natuurlijk zijn de brandstofkosten een stuk lager, maar de zakelijke rijder heeft bij een volledig elektrische auto nog een extra voordeel: lagere bijtelling. De bijtelling is in 2021 12%* en stijgt in 2022 naar 16%. Een reguliere brandstofauto kent een bijtelling van 22%. Berekenen hoeveel bijtelling je gaat betalen? Dat kan hier 

* Bijtelling van 12% geldt tot een catalogusprijs van €40.000, daarboven geldt 22% bijtelling.   

 

Kies de auto die bij je past 

Bij MHC Mobility kun je alle merken en modellen leasen, daardoor is het aanbod zeer uitgebreid. Maar welk model is een perfecte match?  

Hybridemodellen kennen niet hetzelfde belastingvoordeel als volledig elektrische auto’s maar zijn nog steeds een stuk duurzamer en zuiniger dan een normale brandstofauto. Interesse in hybride rijden? Kies dan bijvoorbeeld voor de VW Golf GTE, de Peugeot 3008 of de BMW 330E.  

Liever volledig elektrisch? Het aanbod is in de afgelopen jaren enorm uitgebreid en in bijna elke prijsklasse is wel een elektrische auto te vinden die bij je past. Van compacte stadsauto’s zoals de Opel Corsa-e of de BMW i3 tot auto’s voor het hele gezin zoals de Skoda ENYAQ of de Volvo XC40 Recharge 

 

Persoonlijk advies bij MHC Mobility 

Het aanbod elektrische auto’s is uitgebreid en groeit steeds sneller. Daarom bieden we bij MHC Mobility advies op maat zodat je de auto vindt die aansluit bij jouw wensen en situatie. Neem gerust contact op, onze Mobility Advisors nemen graag de tijd om de perfecte oplossing te vinden.  

Advies zonder verkooppraatjes, ons team staat voor u klaar.

Bel direct en vrijblijvend 088 - 28 28 400