Lagere maximumsnelheid op Nederlandse snelwegen

Geplaatst op 12 maart 2020

Lagere maximumsnelheid op Nederlandse snelwegen

12 maart 2020

De verlaagde maximumsnelheid van 100 kilometer per uur is op sommige Nederlandse snelwegen al vanaf vrijdagochtend 13 maart van kracht. Wanneer de nieuwe borden zichtbaar zijn, geldt de nieuwe snelheidslimiet. Een aantal van deze nieuwe borden wordt al in de nacht van 12 op 13 maart onthuld.

Gelijk een bekeuring

De ingangsdatum werd eerder vastgesteld op 16 maart. Maar zodra de nieuwe borden zichtbaar zijn, kunnen bestuurders gelijk al een bekeuring krijgen als zij harder dan 100 kilometer per uur rijden. Dit geldt dus ook als de borden voor de officiële ingangsdatum zijn onthuld.

Grote klus

De reden? Het is een te grote klus voor Rijkswaterstaat om in één nacht te klaren, vandaar de gefaseerde uitrol van de nieuwe snelheidslimiet. Op maandagochtend 16 maart moeten alle borden geplaatst en zichtbaar zijn. Vanaf dat moment mag je in heel Nederland nog maar 100 kilometer per uur op de snelweg.

In de avond en nacht verandert er overigens niets: tussen 19.00 en 06.00 uur mag je als vanouds 120 of 130 kilometer per uur rijden.