Drie keer minder CO2-uitstoot bij elektrische auto’s dan vergelijkbare benzine- en dieselauto’s

Geplaatst op 30 april 2020

Drie keer minder CO2-uitstoot bij elektrische auto’s dan vergelijkbare benzine- en dieselauto’s

30 april 2020

Een nieuw onderzoek wijst uit dat nieuwe elektrische auto’s gemiddeld drie keer minder CO2 uitstoten dan nieuwe benzine- en dieselauto’s. Er zijn verschillende aspecten meegenomen in het onderzoek van Transport & Environment: onder andere de energie die de auto gebruikt, de accu, het laadsysteem en het transport van elektriciteit van de elektriciteitscentrale naar het laadpunt.

The only way is up

Bovendien wordt de EV alleen nog maar schoner gedurende het gebruik. Dit komt omdat de energieleveranciers, met name binnen Europa, druk bezig zijn om de opwekking van elektriciteit zo schoon mogelijk te maken. Dit heeft op zijn beurt weer invloed op de productie van accu’s. Er wordt verwacht dat het ontwerp van de accu’s zich verder ontwikkelt waardoor deze ook langer meegaan en daardoor duurzamer worden.

Schoon, schoner, schoonst!

Uit het onderzoek blijkt dat een elektrische auto ook in de meest nadelige situatie schoner is dan een benzine- of dieselauto. Stel u heeft een accu uit China en elektriciteit opgewekt met kolen in Polen – dan is de uitstoot van uw EV nog steeds 22% minder dan een dieselauto en 28% minder dan een benzineauto. In het meest positieve scenario, bijvoorbeeld in Zweden, loopt dit zelfs op tot 80% minder CO2-uitstoot dan een dieselauto en 81% minder uitstoot dan een benzineauto.

Wil u meer informatie over elektrisch rijden of bent u benieuwd welke elektrische modellen u kunt leasen? Neem contact op: onze adviseurs staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.