BYD ATTO 3 review

Geplaatst op 06 maart 2023

De ATTO 3 is van het Chinese automerk Build Your Dreams (in het kort BYD). BYD is nog relatief nieuw en onbekend op de Europese markt, maar in China is het een van de bestverkochte automerken. Of deze auto het net zo goed gaat doen in Nederland is natuurlijk nog de vraag, maar wij zien wel potentie. MHC Mobility kreeg kortgeleden een paar ATTO 3’s binnen. Dit is onze eerste indruk.

Design BYD ATTO 3

Volgens Louwman, de importeur van deze elektrische auto, is de ATTO 3 ontworpen voor “plezier, comfort én de toekomst.” En dat is te zien. Het design oogt zeer futuristisch, met een groot multimediascherm in het midden van het dashboard die zowel horizontaal als verticaal te gebruiken is en een bijzondere keuzehendel in de vorm van een ovaal. Daarnaast refereren de lijnen in het dashboard naar de anatomie van spieren en doen de ventilatieroosters denken aan halterschijven uit de sportschool. Om het geheel helemaal af te maken zijn de luidsprekers in de deur voorzien van echt te bespelen snaren en is er aanpasbare sfeerverlichting verwerkt in het interieur. Waar het wel een beetje wennen is op sommige vlakken (zoals de deurhendels aan de binnenkant die er anders dan normaal uitzien) moeten wij zeggen dat we positief verrast zijn door het unieke design. Waar veel elektrische auto’s veel overeenkomsten hebben doet BYD het net even anders.

Gadgets aan boord

Het multimediasysteem loopt op Android, wat ideaal is voor de mensen die een Android besturingssysteem hebben op hun telefoon. De knoppen zijn allemaal heel duidelijk en het wijst zich allemaal vanzelf. Navigatie en muziek instellen is een eitje. Daarnaast kun je met de spraakbesturing de auto commando’s geven: zoals het openen van het grote panoramische glazen schuifdak.

BYD3KL

BYD6KL

BYD4KL

BYD5KL

DSC02342

BYD11KL

Standaard rijk uitgerust

En dat grote panoramische glazen schuifdak zit standaard op beide uitvoeringen van de ATTO 3. Net als de vegan-lederen sportstoelen (voor) die elektrisch verstelbaar en verwarmd zijn. En als kers op de taart heeft de ATTO 3 een 360° panorama camera en blind spot monitor; zo rij je nooit meer achteruit tegen een paaltje aan.

BYD ATTO 3 specificaties

Maar hoe zit het dan met de specificaties van de BYD ATTO 3? Die zijn ook niet mis. Met een actieradius van 420 km WLTP kom je een heel eind. Voor de sportieve rijders onder ons trekt deze EV in 7,3 seconden op van 0 tot 100 km/u en heeft het een topsnelheid van 160 km/u, wat zeker niet verkeerd is.

Opladen kan zowel snel als langzaam. Snelladen doet de ATTO 3 met een snelheid van 88 kW (0%-60% constant vermogen). Het duurt ongeveer 44 minuten om van 10% tot 80% te laden met een 150 kW snellader. Is de accu echt bijna helemaal leeggereden en wil je met een 100% volle accu vertrekken dan moet je wel zo’n 80 minuten wachten bij zo’n zelfde laadpaal.

En tot slot: de BYD ATTO 3 heeft maar liefst 1.338 liter opbergruimte. De bagageruimte heeft ook nog eens een extra bergvak onder de dubbele bodem. Oftewel meer dan genoeg plek voor meerdere koffers.

Meer zien van de BYD ATTO 3?

 Bekijk dan de video waarin onze collega Jens deze EV onder de loep neemt.

BYD ATTO 3 leasen

Meer weten of de BYD ATTO 3 leasen?

BYD1KL