Samenwerking Astron & MHC Mobility

Samenwerking Astron & MHC Mobility

Geplaatst op 19 januari 2022

Afgelopen maandag heeft ASTRON (het Nederlandse Instituut voor Radio Astronomie) met medewerking van MHC Mobility en Kevin Sutherland van de dealer Ford Sutherland, gemeten hoeveel storing een Ford Focus Hybride geeft in de buurt van een LOFAR (radiotelescoop die samengesteld is uit duizenden radioantennes). Om nauwkeurige metingen te kunnen doen is het voor hun belangrijk dat de auto geen storing geeft op de ontvangst van de radiotelescopen. Een elektrische auto geeft dit vaak wel en is daarom geen goede optie. Normaal gesproken gebruiken ze dieselauto’s om bij een LOFAR te komen. Nu willen zij graag een duurzamer alternatief.

 

DSC09884

In onderstaande slider is te zien wat de resultaten waren van de metingen. Op afbeelding 1 is een led lamp te zien en de plaats van de auto. Beide staan aan. Op afbeelding 2 staat alleen de auto aan. Op de plek van de auto wordt nu geen signaal gedetecteerd. Vanaf andere plekken is er meer signaal. Het niveau is een stuk lager dan met de led lamp aan. Op afbeelding 3 is een all-sky view te zien met de auto aan. Het betreft hier dezelfde meting als op afbeelding 2. Hier zijn ook de hemelbronnen Cassiopeia A en Cygnus A te zien, en de opkomende zon. De gele band die hier te zien is, is onze eigen melkweg. Er is hier geen storing te zien op de horizon (auto staat zuid-west).

Uit de metingen blijkt dat deze Ford Focus Hybride geen storing afgeeft. Een zeer geschikte auto voor onze klant dus! Wij helpen onze klanten graag met de beste oplossingen te vinden.

DSC09874

Resultaten

1

1

2

2

3

3