Hyundai Kona Leasen

In het segment van de kleine SUV’s is de Kona een van de populairste modellen. Hierbij heeft Hyundai zich heel duidelijk gefocust op het elektrisch rijden. Er zijn een aantal verschillende varianten op de markt gebracht. Zo kunt u kiezen voor een mild hybrid, PHEV en volledig elektrisch. Binnen deze varianten zijn er nog eens 4 modellen met elk hun eigen kenmerken. Zo zijn de SE en SEL versie uitgerust met een wat meer basic motor (die soms wat zwak aan kan voelen). De Limited en N-line modellen zijn dan juist weer voorzien van een motor met wat meer kracht, en dit voelt voor het type auto toch prettiger aan.

Qua concurrentie kijken we naar bijvoorbeeld de Nissan Juke, Volkswagen T-roc en KIA Niro. Hier wordt direct duidelijk dat de Hyundai het veelal wint op het gebied van de motor (bij de Limited en N-line versies) en het verbruik. Ook het rijgedrag van de Hyundai is erg goed te noemen. Wanneer we een blik aan de binnenkant van de sub-compacte Kona werpen zien we dat er voorin genoeg ruimte te vinden is. Ook een langer persoon kan prima vertoeven in de cockpit. Wanneer we naar de achterbank kijken zien we dat dit daar helaas niet het geval is. Erg veel ruimte voor lange benen is er achterin niet.

Op het dashboard zien we twee separate schermen. Allereerst natuurlijk het instrumentenpaneel achter het stuur waarop de verschillende meters vertoond worden. Deze is omlijst door een rechthoekige console die wat er qua design wat ouderwets uitziet. In het midden van het dashboard zien we vervolgens een tweede scherm met daarop het infotainment center. De afwerking van het dashboard en bekleding is verder behoorlijk goed te noemen. Wel is duidelijk dat de focus bij Hyundai gelegen heeft op functionaliteit, en niet zozeer op design.

Een volgend punt dat de populariteit van de Kona kan verklaren is de prijsstelling. Een nieuwe Kona rijdt u vanaf een voordelig maandbedrag. Van zijn concurrenten komt op dit moment alleen de Nissan Juke hier onder. Dit is echt een reguliere benzine variant. Na elektrificatie zal de prijs hiervoor naar verwachting weer boven de Kona uit komen. Al met al heeft Hyundai met de Kona een zeer degelijke auto tegen een scherpe prijs op de markt gebracht.

Hyundai Kona

Kona

We zullen deze auto dan ook nog vaak tegenkomen op de weg.

Bent u overtuigd en wordt dit uw nieuwe zakelijke of private leaseauto? Stel dan snel uw ideale uitvoering samen. Bent u er nog niet helemaal uit of is het voor u belangrijk dat u snel in uw nieuwe auto kunt rijden? Bekijk dan onze snel leverbare modellen.

Ook leasen? Dat kan!

Advies zonder verkooppraatjes, ons team staat voor u klaar.

Bel direct en vrijblijvend 088 - 28 28 400

5 redenen om voor ons te kiezen

  • Eigentijdse mobiliteitsoplossingen waar u echt wat aan hebt.
  • Concurrerende leaseaanbiedingen; de beste kwaliteit voor de beste prijs.
  • Een ervaren team van deskundige leasespecialisten.
  • Alles tot in detail geregeld. Duidelijk, praktisch, zonder poeha.
  • ​Onze dienstverlening draait om u.

Vind uw ideale leaseauto

MHC Mobility: uw mobiliteitsprovider

MHC Mobility is de full-service mobiliteitsprovider voor al uw zakelijke reisbehoeften. Kies ook voor een oplossing op maat voor u en uw organisatie.