Private leasen elektrische auto in 2023

Overheid stimuleert elektrisch rijden voor particulieren

Gaat u een elektrische auto private leasen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Met deze subsidie wil de Nederlandse overheid het aantrekkelijker maken voor privépersonen om een volledig elektrische auto te leasen of te kopen.

 

Hoe werkt de SEPP?

Vanaf 10 januari 2023 kun je subsidie aanvragen voor de lease of aanschaf van een nieuwe of gebruikte elektrische auto. Het subsidiebedrag is vastgesteld op €2.950,- voor een nieuwe elektrische auto, voor een gebruikte elektrische auto is het subsidiebedrag vastgesteld op €2.000,-.

 

Gaat u een auto kopen? Dan wordt het subsidiebedrag in één keer afgetrokken van de koopprijs. Kiest u voor private lease dan wordt het subsidiebedrag over een periode van vier jaar afgetrokken van uw leasetermijn.  

 

Hoe kom ik in aanmerking voor de SEPP?

Er zijn een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor de SEPP.

  • Uw koop- of leasecontract is afgesloten in 2023. Het contract én het kenteken dienen op uw naam te staan.
  • De auto is volledig elektrisch (dus geen hybride) en heeft een minimale actieradius van 120 kilometer WLTP.
  • De oorspronkelijke nieuwprijs van de auto is maximaal 45.000 euro en minimaal 12.000 euro.
  • De auto moet oorspronkelijk zijn gebouwd als elektrische auto. Een brandstofauto die is omgebouwd komt niet in aanmerking.
  • U kunt de subsidie maar één keer aanvragen

 

Heeft u een private lease-  of koopcontract afgesloten?  Regel uw subsidieaanvraag dan zo snel mogelijk. Er is een beperkt bedrag beschikbaar voor deze subsidie en vorig jaar was deze zeer snel leeg. U vraagt de subsidie aan via het online portal van de RvO.

 

Overstappen naar elektrisch rijden?

Wilt u in 2023 de overstap maken naar een elektrische auto? Onze adviseurs helpen u graag om de auto te vinden die bij u past. Bij MHC Mobility least u al een elektrische auto vanaf €355,- per maand, daar komt de subsidieaftrek nog bij op! Daarnaast hebben wij geregeld elektrische auto’s in ons occasions aanbod.