Hydrogen Valley, volop kansen voor de waterstofauto

Geplaatst op 28 januari 2020

Hydrogen Valley, volop kansen voor de waterstofauto

28 januari 2020

Op dit moment is de elektrische auto enorm geliefd onder zakelijke rijders. Dat is natuurlijk niet gek, want wie wil nou niet in een fluitsterstille auto rijden, die ook nog eens goed voor het milieu is? Terwijl het overgrote deel van Nederland in een auto met accu rijdt, is er ondertussen nog een andere schone techniek die steeds meer terrein wint: waterstof.

Heldergroene toekomst? Of blauw?

Er zijn volop ontwikkelingen op het gebied van waterstof. Niet alleen Hitachi Capital Mobility ziet deze kansen en juicht dit zeker toe, ook de overheid ondersteunt deze ontwikkelingen met flinke investeringen. Zo wordt er ruim 90 miljoen euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van Hydrogen Valley in Noord Nederland. Een volledig groene waterstofketen naar model van het Amerikaanse Silicon Valley. Hiermee wil het noorden Europese koploper worden op het gebied van waterstof technologie.

Tanklocaties

Ook grote oliemaatschappijen als Shell, Total en Air liquide kijken in hun glazen bol en zien een veelbelovende toekomst in waterstof. Gezamenlijk met een aantal autofabrikanten zetten zij in hoog tempo veel waterstof tanklocaties neer, nu nog verspreid over Duitsland. Sinds kort hebben zij het vizier ook op Nederland gericht en de verwachting is dat in de loop van 2020 op steeds meer locaties waterstof getankt kan worden. Het veelgehoorde excuus om geen waterstofauto te rijden vanwege het ontbreken aan waterstoftanklocaties, is daarom binnenkort verleden tijd.

Waterstofauto’s: nu en in de toekomst

Interessant natuurlijk, de techniek staat niet stil en er kan binnenkort op veel plaatsen waterstof getankt worden. Maar in wat voor waterstof-bolide stuurt u naar het tankstation? Nou, een Hyundai bijvoorbeeld. Hyundai-Kia wil namelijk flink investeren in waterstof voertuigen, topman Sae-Woo Kim is ervan overtuigd dat de grote doorbraak voor de deur staat. Daarom is de productie behoorlijk opgeschroefd. Na 6.000 afgeleverde waterstofauto’s in 2019 willen ze in 2020 maar liefst 40.000 exemplaren gaan produceren.

Wij van Hitachi Capital Mobility houden de ontwikkelingen rondom waterstofauto’s voortdurend in de gaten en geloven in deze duurzame vorm van mobiliteit. Bent u nieuwsgierig geworden naar deze technologie of wilt u de Hyundai Nexo leasen? Neem dan contact op met uw accountmanager of kom langs bij Hitachi Capital Mobility in Groningen om de auto te bekijken in ons Mobility Park. U kunt de Nexo FCEV Plus Pack al leasen vanaf €1049,- (60 maanden / 30.000 km). 

U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 088 - 28 28 400 of stel uw vraag online.