Hitachi Capital Mobility Holding Netherlands B.V. neemt het Belgische Mobilease over

Geplaatst op 30 oktober 2019

Hitachi Capital Mobility Holding Netherlands B.V. neemt het Belgische Mobilease over

30 oktober 2019

Hitachi Capital Mobility Holding Netherlands B.V. (HCMH), dochter van Hitachi Capital Corporation (Hitachi Capital), heeft overeenstemming bereikt met de aandeelhouders van Mobilease Belgium N.V. (Mobilease).

Per 31 oktober 2019 is HCMH, moederbedrijf van Hitachi Capital Mobility Netherlands B.V. (HCMN), 100% eigenaar van het aandelenkapitaal van Mobilease, waarmee de positie van Hitachi Capital in Europa wordt versterkt.

Hitachi Capital heeft het aanbieden van multi-mobiliteitsdiensten als één van haar kernactiviteiten gedefinieerd. Deze doelstelling wil zij realiseren door prominent aanwezig te zijn in Europa, met Europese dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk, Polen, Duitsland, Oostenrijk, Nederland en nu ook in België.

Strategische keuze

De Europese mobiliteitsbranche is volop in ontwikkeling en een trend van voertuigbezit naar gebruik is ingezet. De overname in België is voor Hitachi Capital een strategische keuze en een uitstekende acquisitie om toekomstige groei van mobiliteitsdiensten in Europa te realiseren.

 

Over het Belgische Mobilease

Het Belgische Mobilease biedt vanuit Waregem (Vlaanderen) operationele lease-diensten aan bedrijven en aan consumenten. In 2018 is Mobilease genomineerd als "Meest beloftevolle organisatie van het jaar 2018". Mobilease biedt innovatieve mobiliteitsoplossingen, bijvoorbeeld de dienst "Mobi360", een oplossing waarbij de gebruiker een lease auto kan combineren met een lease fiets of het openbaar vervoer. De managing director Kristof de Backer zal toetreden tot het directie team van HCMH en verantwoordelijk zijn voor de Belgische dochtermaatschappij. Het directie team van HCMH bestaat verder uit Koen Jansen (CFO), Mark Feddes (COO), Peter Visser (CCO) en Gert Veenstra (CEO).

Toekomst Hitachi Capital

Hitachi Capital zal haar zakelijke basis versterken in de 6 Europese landen waar het nu mobiliteitsoplossingen aanbiedt en haar geografische aanwezigheid in de toekomst in Europa blijven uitbreiden. Bovendien zal de ontwikkeling van multi-mobiliteitsdiensten Hitachi Capital in staat stellen een "Social Values Creating Company" te zijn en te voldoen aan de steeds veranderende behoeften van de maatschappij en klanten.