Hitachi Capital Mobility gaat verder als MHC Mobility

Geplaatst op 01 juli 2021

Hitachi Capital Mobility gaat verder als MHC Mobility

Leasemaatschappij Hitachi Capital Mobility Netherlands B.V. heet met ingang van 1 juli 2021 MHC Mobility (Of MHC Mobility Nederland). De rebranding volgt op de fusie van het Japanse moederbedrijf Hitachi Capital Corporation en Mitsubishi UFJ Lease and Finance Company Limited, die heeft geleid tot de vorming van het nieuwe moederbedrijf Mitsubishi HC Capital Inc.


Verdere groei
De nieuwe merknaam weerspiegelt de strategische focus van MHC Mobility’s moederbedrijf op mobiliteit en in de komende jaren zal MHC Mobility verder groeien. Zo wordt in de loop van 2021 een vierde vestiging in Zuidoost Nederland gerealiseerd, naast de bestaande locaties in Rotterdam, Groningen en Heerhugowaard. Daarnaast komt er een nieuwe internationale vestiging: na de overname van het Belgische Mobilease in 2019 wordt er dit jaar een kantoor in Luxemburg geopend.


Van traditionele leasemaatschappij naar mobiliteitsprovider
MHC Mobility heeft bijna 40 jaar ervaring in de lease- en automotive branche. Naast de traditionele ‘auto van de zaak’ specialiseert het bedrijf zich in fietslease, deelmobiliteit en ‘Mobility-as-a-Service’.


Gert Veenstra, CEO van MHC Mobility: ‘De mobiliteitsbehoefte is aan het veranderen, zowel door overheidsstimulatie en het aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Wij zien een andere vraag ontstaan bij onze klanten en zijn er klaar voor om totale mobiliteitsoplossingen te bieden en te regisseren. We hebben passende oplossingen voor de ZZP’er, consumenten maar ook voor het MKB en het grootbedrijf. Als MHC Mobility denken wij internationaal maar acteren we lokaal. Onze klant is altijd het uitgangspunt voor ons.’


Sterke Europese binding
Alle Europese dochtermaatschappijen van Mitsubishi HC Capital Inc. gaan verder onder de paraplu MHC Mobility. MHC Mobility Nederland heeft zustermaatschappijen in België, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk, Polen, Slowakije en Tsjechië. Samen hebben zij meer dan
100 jaar ervaring in leasing en mobiliteit en vormen de bedrijven een krachtige mobiliteitspartner voor grote en kleine spelers.