Hitachi Capital Corporation neemt belang in Mobility Mixx

Geplaatst op 31 oktober 2019

Hitachi Capital Corporation neemt belang in Mobility Mixx

31 oktober 2019

Onze moedermaatschappij Hitachi Capital Corporation neemt een belang van 49% in mobiliteitskaartenleverancier Mobility Mixx.

Mobility Mixx is hét innovatieve platform dat verschillende mobiliteit met elkaar combineert. Zo kan er met één mobiliteitskaart gecombineerd gebruik gemaakt worden van bijvoorbeeld een deelauto, fiets, trein, taxi of tram. Op die manier is het mogelijk om zo efficiënt mogelijk van A naar B te reizen met een mix van mobiliteitsvormen. Dat scheelt tijd, papierwerk, én draagt bij aan een beter milieu.

Met Mobility Mixx ontstaat er een grotere variëteit aan mobiliteitsdiensten, wat uitstekend past binnen het principe van Mobility-as-a-Service.

Mobility-as-a-Service

Mobility-as-a-Service biedt met name aan bedrijven een oplossing voor het beantwoorden van mobiliteitsvraagstukken. “Het maakt op flexibele wijze gebruik van verschillende conventionele transportvormen”, aldus onze CEO Gert Veenstra. “Dat gebeurt op een zo’n effectief en groen mogelijke manier, bij voorkeur met zo min mogelijk kilometers. Daarmee gaat de CO2-uitstoot omlaag.” Verwacht wordt dat de komende jaren steeds meer bedrijven gebruik hiervan zullen maken. “De markt voor Mobility-as-a-Service kent een enorme groeimarkt. Het is nu nog een markt met honderduizendenden gebruikers, maar heeft alleen al in Nederland een potentieel van 12 miljoen klanten, als je ook de particuliere markt erbij neemt.”  

Mobility Mixx

Mobility Mixx is sinds 2001 in Nederland actief als leverancier van zakelijke mobiliteit. Via deze service is het mogelijk om reizen in te plannen en te boeken. Op die manier ontstaat er een grotere variëteit aan mobiliteitsdiensten. Hitachi Capital beschouwt participatie in Mobility Mixx als een uitstekende manier om haar bestaande internationale markten te versterken middels de bewezen innovatie, waarbij rekening is gehouden met maatschappelijke ontwikkelingen zoals verduurzaming en gedeeld gebruik van vervoersmiddelen.

Verdere ontwikkeling van mobiliteitsdiensten

Hitachi Capital heeft het aanbieden van multi-mobiliteitsdiensten als één van de kernactiviteiten gedefinieerd. Deze doelstelling wil zij realiseren door prominent aanwezig te zijn in Europa. De deelname in Mobility Mixx is voor Hitachi Capital een strategische keuze en een uitstekende acquisitie om toekomstige groei en de verdere ontwikkeling van mobiliteitsdiensten in Europa te realiseren.