Hitachi Capital Corporation fuseert met Mitsubishi UFJ Lease

Geplaatst op 28 september 2020

Hitachi Capital Corporation fuseert met Mitsubishi UFJ Lease

28 september 2020

Het moederbedrijf van Hitachi Capital Mobility Netherlands B.V. fuseert met ingang van 1 april 2021 met Mitsubishi UFJ Lease. Sinds 2016 werken beide bedrijven samen en waren al samen aandeelhouders in Hitachi Capital Mobility Netherlands B.V.

Onderdeel van het onderzoek was de exercitie ontwerp een mobiliteitsprovider vanaf een ‘clean sheet’. Dus zonder de ballast van de historie van het bedrijf, geen pand, geen werknemers, geen bestaande klanten, geen verplichtingen… “Een bijzonder leuke exercitie”, aldus Veenstra. “We kwamen al snel uit op Mobility as a Service. Een MaaS-aanbieder dus, maar dan gericht op communities, zowel zakelijke als particuliere. We hadden twaalf alternatieve vormen ontwikkeld en wilden al starten met de bouw van een groot mobiliteitsplatform. Maar toen werden we eigenlijk al ingehaald door de praktijk…” Die praktijk bleek Mobility Mixx te zijn, het bedrijf dat 19 jaar geleden al een eerste brede mobiliteitskaart uitgaf maar sinds kort beschikt over een state of the art mobiliteitsplatform waaraan een flinke waaier van mobiliteitsaanbieders onderdeel van uitmaken (zie artikel elders in dit nummer). Het was een platform dat Veenstra voor ogen had. De samenwerking werd opgezocht en inmiddels heeft Hitachi Capital Mobility 49 procent van de aandelen in handen. Volgens Veenstra heeft de leasemaatschappij hiermee een groeibriljant in handen. “Nu zijn er naar schatting zo’n 100.000 gebruikers van MaaS-diensten, maar alleen Nederland al heeft een potentieel van 12 miljoen klanten als je ook de particuliere markt erbij op telt. Want MaaS is vooral toch een particulier verhaal”, aldus Veenstra.

Wereldwijde speler

Door de fusie wordt Mitsubishi UFJL een wereldwijde speler met grote ambities. De kernactiviteiten richten zich onder andere op mobiliteit en leasing. Onder de titel “Voyage to the Frontier” willen zij vernieuwende initiatieven ontplooien op dit gebied met oog voor wereldwijde trends, sociale infrastructuur en duurzame energie.

Toekomstvisie

De ontwikkeling van vernieuwende mobiliteitsdiensten stelt Hitachi Capital Mobility Netherlands B.V. bovendien in staat te voldoen aan de steeds veranderende behoeften van de maatschappij en klanten.

CEO van Hitachi Capital Mobility B.V., Gert Veenstra, ziet de toekomst positief tegemoet: “Ik ben blij met deze stappen. Binnen de nieuwe groep zal de automotive sector nog nadrukkelijker een speerpunt zijn en dat biedt kansen voor ons zowel binnen de Benelux als in Europa.”